Harri Lindell

Vaiettu salaisuus meppien ja virkamiesten palkoista

Asia josta suomalainen media on ollut hiljaa, mutta miksi? Palkanmaksu- ja eläkemalleja meppien ja virkamiesten kohdalla on muutettu hiljaisuudessa. EU:ssa toimivat suomalaisvirkamiehet voivat siirtää eläkkeensä, jonka he ovat ansainneet Suomessa ennen virkamieskauttaan Euroopan unionissa, EU:n verotuksen piirin. Kyseinen verotus on 20 prosentin luokkaa.


Suomalaisten meppien palkan maksoi ennen Suomen ulkoministeriö, mutta käytäntöä muutettiin niin, että EU maksaa heille nyt palkan suoraan.  Palkasta peritään nyt tuloveroa EU:lle, joka on tuon saman kahdenkymmenen prosentin luokkaa kuin virkamiehilläkin. Verotus on huomattavasti edullisempaa kuin kansallinen tuloverotus Suomessa.  


Kansallinen verotus olisi kohdellut suomalaisia virkamiehiä ja meppejä samalla tavalla kuin muita Suomessa hyvin ansaitsevia, mikä olisi ollut mielestäni oikeudenmukaisempaa kuin nyt muutettu järjestelmä. Mepin kuukaudessa ansaitsema nettotulo on nyt 12 000 euron luokkaa. Tämän lisäksi tulee muutamia etuuksia. Jo on aikoihin eletty, kun samaan aikaan kuntia kuritetaan alentamalla niiden valtion osuuksia 1000 miljoonan verran. Kunnat lopettavat monia palveluitaan tai heikentävät niitä rahapulan vuoksi. Onko tämä laillistettua rosvousta, korruptiota vai verosuunnittelua?


Harri Lindell

Helsingin kaupunginvaltuutettu 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomesta lähetetään meppejä niin vähän, ettei heidän veronmaksuillaan ole mitään merkitystä valtiontalouden kannalta. Ja kuten totesit, käytäntöä on muutettu siten, että EU maksaa heidän palkkansa suoraan, joten siltäkin osin Suomi "säästää".

Onko tarkoituksesi vain lietsoa kateutta?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin ja Suomikin maksaa meppien palkkakustannukset vuosittaisen jäsenmaksun muodossa EU:lle. Suomi ei säästä mitään maksaessaan jäsenmaksua EU:lle. Valitettavasti olemme maksumiehen puolella.

Martti Laines

Odotan mielekiinnolla kun ensimmäinen EU:n eläkeputkessa oleva MEP ottaa kantaa Suomen eläkeikiin, työurien pituuteen tai muuhun tuloverotukseen liittyvään asiaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Voisivat jo nyt ottaa kantaa: Työtön maksaa saman verran: 20% veroa.
"Tienisti" 600 - 700 € per kuukausi.

Vai kateutta?

Henry

Toimituksen poiminnat