Harri Lindell

EU:n kuuluu maksaa, ei politikoida?

Pakolaiskriisi maassamme on vakavampi kuin monet ihmiset ymmärtävät. Tämän lisäksi Lähi-Itä heijastelee tänne Suomeen asti. Venäjä on muuttunut kovin paljon ja tilanne alkaa olla sielläkin hyvin vakava taloudellisesti ja poliittisesti.  Syyriassa ja Irakissa on käynnissä täysmittainen sota. Suurvaltapolitiikka jyllää ja pienet maat, kuten Suomi, ovat joutuneet sen maksajiksi.

Esimerkkinä mainitsen Irakin, jossa amerikkalaiset pommittivat maan rauniokasaksi ja tappoivat diktaattori Husseinin. Nyt maa on kaaoksessa ja pakolaisvirrat Eurooppaan kasvavat.

Irakin uudelleen rakentamisessa peräänkuulutetaan yhteisvastuuta, joka tarkoittaa sitä, että kaikki maat maksaisivat sen jälleenrakentamisen pommitusten jälkeen. Mitkä tahot saisivat suuret rakennusurakat, tätä ei varmaankaan ole vaikea arvata? EU:n kuuluu maksaa, ei politikoida, näin kuuluu maailmalla sanonta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Esa Niemi

Meillä on hyvin vähän pakolaisia, mutta suuri määrä niitä, jotka käyttävät pakolaisuutta hyväksi muita tarkoitusperiä varten.

Suomesta vuosien 2000-2013 välillä turvapaikkaa hakeneista turvapaikanhakijoista 96% todettiin turvapaikkahakemuksensa perusteella nimenomaa etteivät he ole pakolaisia. Vertailun vuoksi 100% kiintiöpakolaisista on todettu pakolaisiksi.

Ei ihme koska mm. YK:n pakolaisleireillä tarjoamasta turvapaikasta kieltäytyminen kertoo vain, että matkan motiivi on muu kuin turvapaikka.

Moni Suomeen tullut irakilainen on pettynyt mm. Sipilän markkinoimaan todellisuudesta irrallaan olevaan mielikuvaan, että täällä jaetaan upeita taloja ilmaiseksi tänne tuleville.

Toimituksen poiminnat