Harri Lindell

Onko peli jo menetetty huumesodassa?

Marihuana-annos maksaa katukaupassa noin 10-20 euroa. Netin kautta on helppo tilata esim. muuntohuumeita. Tämä tuntuu edulliselta ja helpolta, mutta annosmäärät nousevat päivä päivältä suuremmiksi, jolloin päivittäiseen huumeannoksiin meneekin helposti enemmän rahaa kuin työssä käymällä pystyy ansaitsemaan. Puhumattakaan siitä, että työelämä käy hyvin pian vaikeaksi huumeiden vaikutuksesta. Tässä vaiheessa huumeiden käyttäjä usein turvautuu rikoksiin. Yleisin rikos on huumeiden myyminen, jolla rahoitetaan oma, yhä lisääntyvä huumeiden käyttö. 

Huumeita saa helposti ja nopeasti

Huumeiden ostajan ja myyjän kohtaaminen on helppoa kovassakin katuvilinässä.  Huumeita saa helposti ja nopeasti. Henkilöt, jotka välittävät huumeita, haluavat koukuttaa ne, jotka ovat jo päässeet eroon huumeista. Välittäjät haluavat uusia käyttäjiä varmistaakseen omat tulonsa ja sitä kautta oman huumeannoksensa. Bisnes on kovaa tälläkin alalla. 

Huumeiden välittämien ja käyttö ei ole vain yhteiskuntaluokassa alatasolla olevien ongelma, vaan se on levinnyt huipulle asti. Onko huumebisnes noussut yhteiskuntarakenteissa jo sille tasolle, että peli on menetetty?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kuulemma on. Huumeet pitäisi laillistaa alkoholin tasolle. Silloin valtio pystyisi sitä säätelemään, rikollisilta menisi bisnekset ja rahaa voisi siirtää hoitoon ja valistukseen rikollisten jahtaamisen sijaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jep. Juurihan tässä oli uutinen jotta Meksikon huumekartellien tulot ovat romahtaneet ja sen sijaan kannabiksesta saatavilla verorahoilla rakennetaan kouluja.

Käyttäjän JanKerman kuva
Jan Kerman

Heijsan Harri
Peli on todellakin menetetty niin, että USA ja muumaailma ajaa tämän bisneksen edellä niin, että kolisee muuallakin kuin hohtokeilauksessa! Laittomuus kolisee parhaillaan Suomen talouden kassassa pelkkänä kulueränä!

Hyppy 1980-luvluta kohti 2016 ja ymmärrä se, että kannabis/hamppu/hasis on todennäköisesti se ainut Suomen talouden pelastaja, jos Hallitus tajuaisi alkaa sitä laillistamaan heti. Sitä todellakaan pelasta teidän puolueenne agenda, toiminta tai muun Kesk. Kok. pakkolait. Ajatte vaan tätä valtiota enemmän suohon.

Suomea ei todellakaan pelasta tälläiset shokeeravat peloitekirjoittelut, että " annosmäärät nousevat päivä päivältä suuremmaksi", niin kuin alkoholismissa juominen lisääntyy että humalatilaa pidetään yllä. Kannabiksessa ei ole tämänkaltaista ongelmaa.
Ihan laillisena suomalaisena kannabiksen lääkekäyttäjänä voin kertoa teille kaikille, että grammamäärät on ihan samat päivästä päivään, ei tarvitse todellakaan enempää lisätä päivittäin ja työtä pystyy tekemään todella hyvin, vaikka on vaikutuksen alaisena.
Ja lopuksi se fakta, että kaikki kannabiksen käyttö on lääkekäyttöä, tappaa syöpäsolut ja on turvallinen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

On peli jo menetetty niin kuin kieltolait eivät ole toimineet ennenkään. Nyt pitäisi vain hyödyntää ne verotuloina, näin voitaisiin valvoa mietojen aineiden käyttöä ja taata niiden puhtaus sekä ettei ne aineet päädy alaikäisille.

Rikollisjärjestöille ei pidä antaa mahdollisuutta saada tuloja. Valtio saisi enemmän tuloja.

Kotona kasvatettuja kannabisviljelmiä on yleisempää ja kasvaa edelleen:

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/232105-kann...

Tässä on varmasti syynä, että omat viljelmät ovat luotettavampia ja mistä sen tietää mitä sen rikollisjärjestön omat aineet sisältävät?

Tässä esimerkkejä aikaisemmista kommenteista:

Uusi Suomi uutisoi:
http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/128981-...

Tässä käänsin Coloradon raportista kannabiksen laillistamisen jälkeen:
http://k4rv1n3n.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205096-ki...

Tässä kerroin omista näkökulmistani:
http://marikamiettinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18...

Sitten on se vielä isoin kysymys: Onko H-merkintää olemassa vai ei? Se riippuu ihan tästä lainsäädännön epäselvyyksistä:
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20140726

Se ei kyllä kerro suoraan, mutta tietoja kuitenkin vuotaa niille tahoille eikä edes oletetulle haittahenkilölle kerrota kaikkia tietoja, mikäli tämä haluaa saada täyden selvityksen taustastaan viranomaisilta, poliiseilta.

Näin ollen on pakko pitää mahdollisena, että merkintä on olemassa ja se haittaa työpaikan saamista, asunnon, opiskelun, yms. vain sen kasvin vuoksi, joka ei ole vakava rikos kun vertaa oman maan kahvinkieltoihin.

Kieltolain toimivuudesta, kun kahvikin oli ennen kiellettyä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kahvi#Kahvin_histori...

Vähän laajempaa tietoa kahvista (kofeiini):
http://www.saunalahti.fi/arnoldus/kahvikie.htm

Kieltolaki:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kieltolaki_%28Suomi%29

Suurin kaikista taustalla on mielestäni lääketeollisuus, joka nyt ei halua tuoda lailliseksi, koska heillä on omat THC-tutkimukset käytössä ja koittavat saada patentteja/ovat saaneet: Siitä luonnon yrtistä.

Vertauksena käy esimerkiksi historiassa lääkäreiden suositukset tupakan käyttämisestä ja kiistettiin tupakan haittapuolista tupakkateollisuuden lobbaamina.

Nykyään lääketeollisuus haluaa lääkäreiden suosittelevan teollisuuden lääkkeitä ja kieltää tuollaiset yrttikasvin laillistamiselle, tuollainen toiminta voitaisiin katsoa lääketeollisuuden yrityksinä viivytellä laillistamista, jotta ehtisivät patentoida kaiken. Sitten kieltää laillistamisen jälkeen kaikilta kasvattajilta, koska kasvi on heidän omaisuuttaan (lääketeollisuuden).

Yksinkertaisempi havainto äskettäin: Sähkötupakointi voi tulla kalliiksi:

http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-20000011308...

Monien kommentoijien mielestä tämä oli selvä tilaus uuden tupakkalain puolesta valmisteltu propaganda.

Meillä harrastetaan liian iloisesti kieltämisiä ja ne lisäävät kauheasti byrokratiaa.

Toimituksen poiminnat