Harri Lindell

Alaikäinen pakolainen maksaa enemmän yhteiskunnalle kuin aikuinen

Alaikäisiä pakolaisia tulee myös Suomeen yhä lisääntyvällä vauhdilla. Heistä koituvat kustannukset yhteiskunnalle ovat noin kolminkertaiset verrattuna aikuiseen turvapaikanhakijaan.

Ruotsissa monet lapset on jätetty oman onnensa nojaan kadulle. Lapsen auttaminen pitää kuitenkin olla aina päällimmäisenä sivistysyhteiskunnassa, jotta lapsen pakolaisvanhemmat saavat sen mitä tarvitsevat turvatakseen omalle lapselleen paremman tulevaisuuden.  Tämä on mielestäni hyvin luonnollista ja ymmärrettävää. Lapsen kannalta on hyvin traumaattinen, koko loppuelämää varjostava kokemus, jos omat vanhemmat hylkäävät ja jättävät lapsensa kadulle odottamaan avuttomana vieraita auttajia. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Alaikäinen ilman vanhempiaan tai holhoojaa hortoileva tulisi palauttaa heti sinne mistä on lähtenyt. Ainakin minun mielestä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

On se hyvä, ettei sinun mielipiteelläsi ainakaan tässä asiassa ole mitään painoarvoa. Taitaa olla julmin kommentti, minkä olen näillä sivuilla nähnyt.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Melko raakasti lasetit.
Tuosta alaikäisestä (jos puhutaan oikeesti alaikäisestä) kasvaa kyllä suuremmalla todennäköisyydellä itsestään huolehtiva aikuinen. Se on sitten toinen asia että miten tulisi suhtautua niihin sukulaisiin jotka kurkkii siellä lapsen selän takana.

Pekka Iiskonmaki

Miksi kaikki muuten maksaa Suomessa niin paljon enemmän kuin muualla?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Niinpä. Ja uutta näkökulmaa tuohon on saanut kyläkauppias J. Holmström, joka löysi uuden markkinaraon VOKkeja kiertävästä myymäläautotoiminnasta: "Asiakas saattaa manailla, että usean vaimon elättäminen Suomessa on kallista" - http://www.lansivayla.fi/artikkeli/376038-asiakas-...

Tosin tuosta voisi päätellä, että suvunjatkamisiässä olevat miehet ovatkin ehkä se blogistin pähkäilemä kallein ryhmä, heillä kun voi olla jokunen vaimo entuudestaan ja vakaa aie lisätä perhekokoa täällä. Kaikilla ei ole kuitenkaan varaa perinteen ylläpitoon korkeitten kustannusten ja matalien palkkojen maassa, vaikka uudet siipat olisivatkin työelämässä.

Toimituksen poiminnat