Harri Lindell

Poliisien työtaakka kasvaa pakolaisten aallossa

Poliisien työpaineet ovat pakolaisten myötä kasvaneet räjähdyksenomaisesti. Tavallisten rikosten selvittäminen kärsii jo resurssipulasta tämän johdosta. Virka-aikaa ei enää ole, vaan poliisit tekevät tauotta työtä. Koska poliisien, maahanmuuttovirastojen ja vastaanottokeskusten henkilökunta väsyy?

Suomessa on paljon poliisikoulutuksen saaneita ihmisiä työttöminä. Heidän työpanostaan tarvitaan nyt kipeästi, jotta saamme hoidettua myös tavanomaisten rikosten tutkinnan, ja maahanmuuttovyöry – tai ehkä jo lähes hallitsemattomaksi paisunut maahanmuutto – saadaan hoidettua kunnialla. Työttömät poliisit pitäisikin palkata nopeasti töihin. Lähes vuorotta työskentelevät virkamiehet ja -naiset tarvitsevat nyt nopeasti apua, muuten he nääntyvät yhä paisuvan työtaakkansa alle. Onko tilanne maassamme nyt jo hallitsematonta massamaahanmuuttoa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Muualla Euroopassa paljon resursseja nielee myös terroristijahti, ja julkisten paikkojen vartiointi. Varmaan täällä Suomessakin jonkin verran, ja se kaikki on pois jostakin muusta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Työttömiä poliiseja ei ole niin suurta määrää, että heidän mahdollinen työpanoksensa jotenkin muuttaisi nykysuuntausta. Vähäisiä rikoksia ei enää käytännössä tutkita lainkaan. Joku saattaa olla tilapäisesti työtön myös siksi, että työn perässä pitäisi muuttaa toiselle puolelle Suomea.

"Virka-aikaa ei enää ole, vaan poliisit tekevät tauotta työtä."

Mihin kyseinen väittämä perustuu?

Rikospoliisit tekevät aivan normaalia virka-aikaa ja ylityöt on monissa kihlakunnissa rahapulan johdosta kielletty.

"Lähes vuorotta työskentelevät virkamiehet ja -naiset tarvitsevat nyt nopeasti apua, muuten he nääntyvät yhä paisuvan työtaakkansa alle."

Lindellillä on nyt täysin väärää tai valheellista tietoa.

Empiirisen seurannan perusteella poliisit eivät ole suinkaan nääntymässä. Monet jaksavat tehdä jopa sivutyötä virkansa ohessa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olen kyllä Kososen kanssa samaa mieltä. Poliisilla taitaa edelleen olla 114.45 h kolmiviikkoiskauteen ja vapaat päälle. Ei siellä kukaan näänny, ja jos nääntyy, ei ole osannut delegoida. Jo maahan ehtineet tulijat tulevat aiheuttamaan töitä, mutta heidänkin osalta tilanne pikkuhiljaa rauhoittuu, kun palautukset saadaan vauhtiin.

Maahanmuuttoviranomaiset saavat hoidettua oman leiviskänsä syksyyn mennessä ja jos tulijamäärä on syksyllä edelleen tyrehtynyt, tilapäisvoima saa virastossa kenkää. Suomi saattoi päästä säikähdyksellä, mutta ilman omia vastatoimia. Kiitos kuuluu Itä-Eurooppaan, kun valtiot laittoivat stopin tulijoille. Kesällä stoppi tulee myös Etelä-Euroopassa kun Välimeren ylitys alkaa.

Toimituksen poiminnat