Harri Lindell

Lähiruualla monenlaista hyvinvointia alueelle

Kotimaisen ja laadukkaan lähiruoan suosiminen on järkevää. Lähellä kuluttajaa tuotetun ruoan kuljetus on ekologisempaa ja edullisempaa. Kotimainen lähiruoka tukee lähialueen alkutuotantoa kuten myös ruuan valmistusta. Näin luomme järkevillä ruokavalinnoilla omalle alueellemme lisää työpaikkoja, joiden verotulojen kasvun myötä me kuluttajina itsekin voimme nauttia tuloksista yhä lisääntyvänä hyvänä yhteiskunnan palveluiden muodossa. Kuluttamalla lähiruokaa luodaan hyvinvointia omalle asuinalueelle. 

Lähiruokaa pitäisi olla runsaasti jokaisen HOK-Elannon liikkeen tuotevalikoimassa, jolloin kuluttaja voi itse tehdä oman, paremman valintansa. Olipa ostaja vähävarainen tai varakas hänellä pitää olla mahdollisuus ostaa omalta lähialueeltaan tuotettua edullista lähiruokaa. Hinta ei saa muodostua esteeksi. Onhan lähiruuan ostaminen oikeanlainen tietoinen valinta kuluttajalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Iiskonmaki

Sääntely torppaa kaiken.

Ensin tuottajan on toimitettava ruoka jonnekin todella kauas. Sitten sen voi sieltä toimittaa naapuriin, jolloin tuoreus on kadonnut matkalla.

Ei Suomessa onnistu noin yksinkertainen kuvio.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset