Harri Lindell

Kaupunginvaltuutettu Harri Lindell, miksi erosit puolueesta!

– Ilmoitin eroavani Perussuomalaiset rp:stä sekä Helsingin kaupungin valtuustoryhmästä.

Eroni syyksi Perussuomalaisista ilmoitin puolueen kiristyneen maahanmuuttovastaisuuden. Olen myös tehnyt täyskäännöksen pois halla-aholaisuudesta, koska se ei sovi omaan poliittiseen linjaani mitenkään. Valtuuston istunnossa pyysin näitä asenteita omalta osaltani julkisesti anteeksi.

– Pidän myös pahana useiden perussuomalaisten henkilöiden rasistisia ilmaisuja julkisuudessa. Näihin ilmaisuihin myös tuomioistuimet ovat ottaneet tuomitsevan linjan. Puolue, johon liityin 1999, ei ole enää se sama, jonka arvoja silloin kannatin. Siksi päätin erota puolueesta.

 

Harri Lindell

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vaatinee rohkeutta ottaa etäisyyttä agressiiviseen maahanmuuttovastaisuuteen.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Riippuu varmaan epätoivon määrästä. Jos katsoo omaavansa muitakin politiikan osa-alueita kuin maahanmuuttovastaisuuden, voi edetä niillä. Ne joilla ei ole muuta annettavaa, joutuvat jatkamaan valitulla tiellä tai luopumaan poliittisista ambitioista.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Takinkääntäjäksi tällaista henkilöä voitanee erittäin painavin argumentein nimittää. Nämä tällaiset jos ketkä ovat pettäneet äänestäjänsä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos Lindell oikeasti kertoisi puoluelehden entisenä päätoimittajana minkälainen toimintakulttuuri on entisessä puolueessaan, tää Nieminen löytäisi aika äkkiä uuden puolueen jota äänestäisi. ;-) No sitähän Lindellin ei kannata tietenkään tehdä.

Vaaleissa mainitsemiesi takinkääntäjien äänet kyllä kelpaavat. Oletko koskaan itse vaihtanut puoluetta, jota äänestät. Moni vaihtaa. Äänestäisikö tämän päivän demari samaa puoluetta mikä oli esimerkiksi 30 vuotta sitten?

Perussuomalaiset eivät edes ole mikään yhtenäinen puolue, siinä on ollut käytännössä sisällä kaksi erilaista puoluetta. Kunnallisvaaleissa äänestetään ensisijaisesti henkilöä ja puoluekanta on sitten se josta syntyvät ne mielikuvat.

Puoluejäsenyys ei ole mikään avioliitto.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

En löytäisi. Joki pienistä sirpalepuolueista jokin voisi ehkä tulla kysymykseen, mutta mikään vanhoista suurista ei koskaan enää! Minulle riittää kus**tus niiden taholta!

Jaakko Häkkinen

Rasismia pitääkin vastustaa, mutta silti voi olla maahanmuuttokriittinen. Ettei Lindell olisi sortunut turhan mustavalkoiseen tulkintaan? Vaihtoehtojahan on enemmän kuin vain kaksi ääripäätä.

Onko Lindell nyt sitten päättänyt sulkea silmänsä haitallisen maahanmuuton vaikutukselta yhteiskuntamme talouteen ja turvallisuuteen?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Pitkän aikaa maahanmuutokriittisyys on tarkoittanut vain rasismia terminä. Ne jotka olivat todella maahanmuutokriittisiä ovat lakanneet kutsumasta itseään sellaisiksi sen jälkeen kun reppanarasistien laumat tulvivat heidän selkänsä taakse huutelemaan "en ole rasisti, olen maahanmuuttokriitikko" ja ajatkamalla sitten normaalilla rasismilla. Todelliset maahanmuutkriitikot eivät olleet vamiita tekemään selvää pesäeroa rasisteihin ja samalla se termi tuli menetetyksi.

Termien kanssa pitää olla tarkkana ja elää ajassa tai saattaa tulla katsotuksi rasistiksi jo väärien termivalintojen takia. Ja siitä on sitten turha syyttä muita kuin niitä termin taakse piiloutuneita rasisteja.

Jaakko Häkkinen

Tuo on Juhana vain sinun näkemyksesi. Edelleen "maahanmuuttokriittinen" on toimiva kattokäsite. Kaikki rasistit ovat varmasti maahanmuuttokriittisiä, mutta kaikki maahanmuuttokriittiset eivät ole rasisteja. Vähän sama kuin kaikki rikolliset anarkistit piilottelevat vasemmistoliiton helmoissa, mutta kaikki vasemmistoliittolaiset eivät ole rikollisia anarkisteja.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mediahässäkällä on pitkät perinteet.

YLE Elävä arkisto: "SMP jätti hallituksen 1990 – puolueen ainoa ministeri ei suostunut eroamaan"
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/07/02/smp-jatti-...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Aikana jolloin perinteiset puolueet vastaavat huonosti väestörakenteen muutoksiin ja tarpeisiin, tarvitaan uusia puolueita ja uusia avauksia. Asian toteamiseksi riittää vilkaisu Eurooppaan ja Pohjolaan puhumattakaan liikkeistä Atlantin toisella puolella.
Uutta viiniä ei pidä kaataa vanhoihin leileihin. Menestystä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Harri, ei millään pahalla, mutta olet menettänyt uskottavuutesi...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Harrilla oli siis jotain menetettävää. Onko sinulla?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Äänestäjät sen ratkaisee, ei suinkaan Leskinen. Leskinen ei tietääkseeni ole Helsingissä äänestäjänä ja toisaalta hänellä on vain yksi ääni.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Et Harri kuitenkaan eronnut puolueen mandaatilla saamistasi luottamustoimista?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Luottamustoimista ei tarvitse erota, niinhän ei yleensä valtuutetut tee. Valtuutettu on toisaalta saanut valtakirjan kunnallisvaaelissa äänestäjiltä. Kunnallisvaaleissa äänestetään ensisijaisesti henkilöä ei puoluetta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Valtuutettu saa mandaatin valtuutetun toimeen, josta ei voida erottaa ihan helpolla. Sen sijaan lautakuntapaikat jaetaan puolueiden välisillä sopimuksilla ja niistä ruukataan lupua jos vaihtaa puoluetta. Meilläpäin ainakin tehdään ns loikkarisopimukset puolueiden kesken.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #17

Ei ainakaan Helsingissä luovuta. Helsingissä ei ole sellaisia sopimuksia. Se on varmaan teillä siellä joku oma juttu. Helsingissä Perussuomalaisten piiri yritti vaihtaa luottamusmiehiä toimielimissä kesken kauden, sekään ei onnistunut. Ei ole olemassa mitään sellaista lakia, joka edellyttäisi. Toisaalta edes mitkään puolueiden omat sopimukset eivät auta, jos perustaa oman valtuustoryhmän.

Luottamusmiespaikkoja jaetaan puolueiden sopimuksilla, ei ole muutakaan tapaa. Se on puhtaasti näkemyskysymys onko lautakuntapaikka henkilön omilla äänillä ansaittu, vai puolueen paikka.

On parempi systeemi, jos paikat seuraavat valtuutettuja, se kannustaa valtuustoryhmää yhteistyöhön, eikä riitelemään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Seppo, epäilen suuresti, olisivatko moiset sopimukset edes sitovia? Valtuutettu tai kansanedustaja on vastuullinen ainoastaan äänestäjilleen.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Kiitos Harri vastauksestasi. Arvostan työtäsi valtuustossa ja rakennuslautakunnassa. Toivotan Sinulle hyvää jatkoa kristillisissä. – Valtuustotoverisi.

Toimituksen poiminnat