Harri Lindell

Isovanhemmat verottomasti lapsia hoitamaan

Kannatan yhteiskunnan säästötoimenpiteitä, paitsi silloin kun ne kohdistuvat vähävaraisiin ja pieneläkeläisiin. Vähävaraisten tulojen kaventamista pidän huolestuttavana kehityssuuntana. Suomessa yhteiskunta voisi mielestäni maksaa mummoille ja papoille omien lastenlasten hoidosta palkkaa, joka olisi verotonta tuloa isovanhemmille, kuten esimerkiksi Unkarissa tehdään.

Yhteiskunta säästäisi isovanhempien työpanoksen kautta kunnallisten hoitopaikkojen määrässä ja kuluissa, ja isovanhemmat saisivat mielekästä tekemistä sekä enemmän rahaa pakollisiin, jokapäiväisiin menoihinsa. Mieli pysyy lasten kanssa touhutessa ikäihmiselläkin virkeämpänä, ja pienet lapset oppivat heiltä monia elämäntaitoja, joita ei tarhoissa eikä aina omilta vanhemmiltakaan opita. Järjestelmä hyödyttäisi kuntia, valtiota, vanhempia, isovanhempia ja tietenkin myös pieniä lapsia.

Tämä on vain yksi esimerkki järkiperäisemmästä ja pehmeämmästä eläkkeelle siirtymisestä. Eläkeikää lähestyvälle pitää antaa mahdollisuus siirtyä eläkkeelle asteittain. Mahdollisuus nauttia verovapaista ansioista olisi suotava kuitenkin vain keskisuurten ja pieneläkkeiden saajille, rikkaat eläkeläiset eivät tätä etua tarvitse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei siihen rahaa tarvita. Vain halua olla läsnä lastenlasten elämässä.

5 lastenlasta hoitanut-1v-5v aikana.Kunnes esikoulu alkoi.
Minä hoidin
tytär,poika/vävy/miniä teki minulle vastapalveluksia.
Remppaa,siivousta,kauppareissuja ym.
Ja mummo on "kovasana" muksuille vieläkin .

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ei. Mutta jos rahaa tyrkytetään siitä, minkä tekisit ilmankin, aiotko kieltäytyä? Voihan sillä lähteä pikkuisten kanssa vaikka vesipuistoon kesällä, tai jotakin muuta kivaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset