Harri Lindell

Laillistettua orjatyövoimaa

Kilpailuyhteiskuntamme on näyttänyt todelliset kasvonsa. Maahamme on luotu kahdet työmarkkinat ja sen seurauksena erittäin huonosti palkatut työt vastapainoksi erittäin hyvin ansaitseville. Huonosti palkattuja töitä tekevät niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin nurkumatta, koska muuta ei ole tarjolla. Monet joutuvat turvautumaan leipäjonoihin saadakseen jokapäiväisen leipänsä. Vaatteet haetaan kirpputoreilta tai käytetään muuten vanhoja, kierrätettyjä vaatteita. Uusista vaatteista ja ravintolailloista voi vain haaveilla.

Tuloerot jatkavat Suomessa kasvuaan. Orjatyövoima ei ole kadonnut yhteiskunnastamme, se on vain piiloutunut kulisseihin. Laillistettu ryöstäminen on sallittua vain harvoille rikkaille.  Veroparatiisit ja aggressiivinen verosuunnittelu ovat tästä merkkinä, vaikka sekin on vain jäävuoren huippu. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Suunta jatkuu yhä kiihtyvällä vauhdilla yhdenkään poliittisen ryhmän siihen puuttumatta.

Harri Lindell

Kaupunginvaltuutettu HKI

”Terve Helsinki”

Pormestariehdokas/ kunnallisvaaliehdokas

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kansainvälinen globaali kilpailuyhteiskunta vaikuttaa edellä mainitulla tavalla, varsinkin, kun meillä ei ole omaa kilpailukykyistä valuuttaa. Ruotsi selvisi finanssikriisistä paljon helpommin, kun kruunu devalvoitui dollariin realismissa yli 20 prossaa kriisin alkaessa, ja kansallinen soputustoimet olivat sitten toimivat.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, minkälaišessa maailmassa nyt eletään ?

Kenen etua EU n ja myös siis Suomen taloudessa ajetaan, kun maahan kutsutaan hyväntahtoisesti tulijoita, joilla ei ole koulutusta, ei kielitaitoa, ei sopeutumiskykyä. Näistä tulijoista saa kätevästi uuden paarialuokan tekemään niitä pätkähommia ja 0 sopumksia, liksa juoksee kivasti fattalta ja töistä saadaan sitten pikkuisen taskurahaa.

Näin mm ssa Saksassa toimitaan. Yhden euron tuntipalkka ei todellakaan elätä, paitsi sen työnantajan. Kulut maksaa yhteiskunta verovaroin. Fiksu systeemi.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002901541.html

Samaan aikaan EU ssa vielä haaveillaan EU n jäsenyysneuvottelujen jatkamisesta. Alla Soinin viisautta.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001253160.html?n...

Turkista kun saataisiin sitä halpaa työvoimaa ja siellä olisi tuhansia hikipajoja odottamassa EU n sisämarkkinoille pääsyä. Erdogan onneksi ei ole kiinnostunut yhteistyöstä. ( Hollanti, Saksa )

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005123579.html?s...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niinpä. Ketkä sopi EU liittymisen? Ketkä kyykytti-94-08-10-16?
Kepu/kok.

Tämä on sosiaalisen sopimuksen perustavalaatuinen sisältö. Jokaisen oikeuden takana on velvollisuus."
1. Globalitalous hyvinvointijärjestelmän muokkaajana
Euroopan Komission julkaisemasta Employment in Europe
–julkaisusta. Siinä eurooppalaisen työllisyysagendan keskeisimmiksi kysymyksiksi määritellään joustavuus työnteon malleissa, joustavuus palkoissa, (työntekijöiden) jne....

Myös tässä se tulee esille:
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001703218.html

Ja eipä tuolle enää mitään mahda? EU/porvaripuolueiden enemmistö eduskunnassa.Ahon hallitus kepu,kok,Rkp,Krst.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kokoomus kansanedustaja Juhana Vartiainen etunenässä on vaatimassa, että työvoiman tarjontaa pitää lisätä. Se lisää heidän mielsetään työllisyyttä. Samalla unohtavat sano, että palkat alenevat ja kilpailu työstä kasvaa. Se taas puolestaan alentaa palkkoja.Kierre kohti köyhyyttä ja orjatyötä on valmis. Näinkö vapaan markkinatalouden halutaan toimivan myös Suomesa?
Kaukoidän tarkoin vartioidut elektroniikkatehtaat toteuttavat orjatyötä meidän mittarilla mitattuna.Työnsuojeluvaltuutetuille olisi siellä tarvetta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Otollista aikaa. Propakandalla AY vastaan on Vartiaisen ja Häkämiehen siipien alle mennyt jo 360 000 YTK. Kok yritysjohtajan perustama kassa.

Jotkut vannoo paikallisen sopimuksen nimiin. Eikä näe että jää työnantajan "armoille" .Ei mikään pakko noudattaa työehtoja ,vaikka pudottaisi palkan minimiin jos itse on sopinut palkan.
Tai sanoa irti milloin huvittaa.
Ansiosidonnainen leikattiin 300pv-400pv. Sata päivää pois.
Sen jälkeen tippuukin 0 euron työntekijäksi toimeentulotuki luukulle.

Työttömän tuota tukea saavan Perustulo 560e/kk on työtä vastaan ja tuo vähentää toimeentulotukea= + -=0 Perustulo.

Toimituksen poiminnat