Harri Lindell

Miten sote muuttaa HUS:n toimintaa?

Sote-uudistusta on yritetty tehdä jo vuosia ja nyt on taas kova yritys menossa. Tuntuu pahalta seurata nykyisiä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin uudistustouhuja Helsingin valtuuston päättäjänä. Nähtäväksi jää, jos nyt kaavailtu maakuntauudistus toteutuu, miten se muuttaa HUS:n toimintaa? Nyt Uudenmaan maakunnassa on noin 1,6 miljoonaa asukasta, ja mahdollisesti maakunnan pitäisi ottaa vastuulleen kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävät ja suuri joukko muita valtionhallinnon tehtäviä.

Millainen on tässä tilanteessa HUS:n kilpailukyky, kustannustehokkuus ja asiakasturvallisuus? Nähtäväksi jää, miten maakuntauudistuksen pystyvän parantamaan näitä lukuja ja HUS:n toimintaa?

 

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Kysyt Harri meiltä, jotka emme ole päättäjinä, miten asia pitäisi hoitaa. Ei kuulosta loogiselta.

Ehkä olisi pitänyt miettiä poliitikkojen touhuja aiemmin, kun aluehallinto"uudistuksia" tehtiin. Itse en ole koskaan ymmärtänyt mikä estää valtiovallan määräämästä kertaheitolla miten koko valtion ja kuntien hallinto järjestetään ja poistetaan joukko hyödyttömiä virkamiehiä tekemästä päällekkäistä työtä.

Meille olisi riittänyt 5-7 maakuntaa ja 40-50 kuntaa. Ja sanellut pakkoyhdistelyt nykyisille kunnille. Ja kaikki hallinnon työpaikat uudelleen haettaviksi. Järjestelyaika yksi vuosi.

Näin tehdään suurissa yrityksissäkin. Monessa myllätään organisaatio kerran vuodessa tai kahdessa. Virkamiehille tekisi hyvää pieni vauhti. Ja poliitikoille samoin. Heillä on vain näennäistä kiirettä kuten vuosiksi vetkuuntuvat projektit näyttävät.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kunnat eivät ole yrityksiä. Uskoisin, että ihmisiä kiinnostaa saada mahdollisimman läheltä ilman turhia jonotuksia tarvitsemiaan Sote-palveluita.
Taas suosittelisin päättäjille opintomatkaa Tanskaan.

Toimituksen poiminnat