Harri Lindell

Vuokratuet ovat haluttu rosvouksen kohde

Vuokra-asumisen tuet pitävät vuokratason korkealla suurissa kaupungeissa. Yhteiskunta maksaa valtion ja kaupunkien kautta, kunhan muistaa pitää asuntojen saatavuuden riittävän alhaisena. Asuntokuplan taustalla on suuri raha, jota pyörittävät kasvottomat ahneet tahot, joiden laillistettuun rosvoamiseen ei haluta tai osata puuttua. Kannatan ehdottomasti vähävaraisille suunnattuja tukia, mutta rikkaiden ihmisten tekemä vuokrakeinottelu tukien avulla pitää saada kuriin. 

Asuntotuotantoa pitää lisätä ja rakentamiseen liittyviä esteitä on vähennettävä. Tämä mahdollistaisi edullisten asuntojen tuotannon maassamme ja poistaisi kasvottomien pääomatahojen laillistetun rosvoamisen kuntien ja valtion rahakirstuista.

Meillä Helsingissä on liian vähän rakennusliikkeitä jotka aidosti kilpailisivat pienten asuntojen tuotannosta hinnalla. On järkevämpää tehdä liian vähän asuntoja ja ottaa niistä reilu voitto. Ymmärrän tämän ajattelun ja tavan ansaita hyvin. Tämä ei kuitenkaan ole yhteiskunnan taholta reilua eikä sallittua. Yhteiskunnan tukien kautta valuu valtavia summia rakennuttajille, jotka ovat tyytyväisiä nykyiseen vääristyneeseen tukijärjestelmään.

Harri Lindell

Kaupunginvaltuutettu HKI

Pormestariehdokas/ kunnallisvaaliehdokas

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ketkä säännöt tekee vuokra-asuntoihin ,esim.Yleishyödyllisille säätiöille ? VVO,Nuorisosäätiöille ym.
Ketkä päättää asumistuista ja tuen saannin ehdoista?
Päättäjät itse.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

"Asuntotuotantoa pitää lisätä ja rakentamiseen liittyviä esteitä on vähennettävä. Tämä mahdollistaisi edullisten asuntojen tuotannon maassamme ja poistaisi kasvottomien pääomatahojen laillistetun rosvoamisen kuntien ja valtion rahakirstuista".

Ilman yksityisiä asuntosijoittajia, asuntorahastoja, julkisia rakentajia, yhteisöjä jne. asuntorakentaminen olisi alle puolet nykyisestä ja vuokrat 15-30 % nykyistä korkeammat.

Asuntorakentamiseen ja taloyhtiöiden hoitoon liittyvä verotus sekä vuokranantajien kireä pääomatulon verotus johtaa rakentamisen korkeisiin kustannuksiin ja vuokratasoon.

Keinot keventää korkeita kustannuksia ovat eduskunnan ja julkisen hallinnon käsissä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

1.) Valtio rakennuttaa halpoja vuokra-asuntoja ja omistaa ne.
2.) Yritykset rakennutta työntekijöilleen asunnot ja omistaa ne.
(kuten ennen oli Lokomolla,Valmetilla,VR,puolustusvoimilla yms)

Ei vain taida pääomat eikä asuntosijoittajat,pankit pitää siitä?

Jukka Lampinen

Jos vuokratuet poistuu, poistaako se myös asuntojen kysynnän.
Mihin ne asuntojen tarvitsijat muka katoaa, ei mihinkään, kysyntä pysyy samana vaikka tuet poistuu.

Suurin syy ongelmiin on, että liike ja toimisto tilojen kaavoitus on holtitonta.
Toimisto tiloja, uusia työpaikkoja rakennetaan tolkuttomasti ja sitten hämmästellään että asuntoja ei ole työläisille.

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

"Suuren rahan" syyttäminen asuntopulasta on harhauttamista. Vastuu asuntojen riittämisestä kuuluu yksin kuntien päättäjille. Mikään ei estä jostain löytymästä rahoitusta tai rakentajia, jos tontti on tarjolla tarvetta vastaavaan rakentamiseen. Myöskään valtiollisten päättäjien ei tarvitse keksiä mitään erityisiä rahoituskanavia tai -muotoja itse rakentamiseen. Vähävaraisten yleistä tilannetta tukemalla autetaan tietenkin myös asumiskustannuksissa mutta kohdennetut avut valuvat helposti asuntojen omistajille, Helsingissä usein Helsingin kaupungille.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Jokin aika sitten kun maahanmuutto oli vilkkaimmillaan mainittiin lehdessä että vakuutusyhtiöillä on Helsingissä 1 000 000 m2 (sic!) tyhjää tilaa.

Jos tieto on oikea, tuskin kansalaisten omatunto tuota hyväksyy. Vaan mahtaako maassa olla mahtimiestä, joka saisi tyhjät tilat asunnoiksi.

Kohta valitaan pormestaria Stadiin, mutta ehdokkailta kysellään mieluimmin minkä väriset verhot he laittaisivat virkahuoneeseensa.

Rautatientorilla osoitetaan mieltä, eikö pitäisi osoittaa mieltä vakuutusyhtiöitten oven pielessä. Eikö niiden tarkoitus ole lisätä hyvinvointia.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Yksi hyvä ratkaisu olisi ottaa niin asumistuessa kuin toimeentulotuessakin huomioon omistusasunnossa asuvan kaikki kohtuulliset asumiskulut; myös siis lainanlyhennykset.

Nykyisinhän ko. tukia kyllä maksetaan lainojen lyhentämiseen välillisesti. Olisi oikein maksaa tukia lyhennyksiin myös suoraan silloin kun asumiskulut ovat ne mukaan lukien kohtuulliset.

Toimituksen poiminnat