Harri Lindell

Maahanmuuttajille terveystarkastukset pakollisiksi

Suomeen tulee paljon maahanmuuttajia ja heistä moni saattaa sairastaa tarttuvaa tautia. Yksikin tartunnan saanut on liikaa, kun on kyse sairauksista, jotka leviävät helposti, erityisesti väkijoukoissa, kaupoissa ja julkisissa kulkuvälineissä. Pelkkä yskiminen riittää levittämään taudinaiheuttajia, joista osa voi leijua ilmassa tai säilyä pinnoilla pitkään. Tämä ongelma pitäisi saada lainsäädännön kautta ratkaistua, maahan muuttavien terveystarkastuksella.

Taudit voivat olla koteloituneena eli niin sanotussa lepotilassa useita vuosia ilman minkäänlaisia oireita. Jokin ulkoinen tai sisäinen tekijä aktivoi piilevän taudin, ja henkilö sairastuu. Erilaisista kulttuureista ja eri maantieteellisiltä alueilta tulleet ihmiset ovat altistuneet kotimaissaan sellaisille sairauksille, joita Suomessa ei yleensä esiinny. Taudinkantajan oman terveyden sekä ympäristössä olevien edun mukaista olisi poistaa tämä tautien leviämisen riskitekijä.

Maahanmuuttajilla tarkoitan tässä muita kuin pakolaisstatuksella maahan tulleita ihmisiä. Maahamme saapuvilla ulkomaalaisilla on monia eri syitä matkustamiseen.

Tähän tautien leviämisen riskitekijään ei ole ennen puututtu, mutta tehdään se nyt heti ja fiksusti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Suomeen tulee paljon maahanmuuttajia ja heistä moni saattaa sairastaa tarttuvaa tautia. Yksikin tartunnan saanut on liikaa, kun on kyse sairauksista, jotka leviävät helposti, erityisesti väkijoukoissa, kaupoissa ja julkisissa kulkuvälineissä. Pelkkä yskiminen riittää levittämään taudinaiheuttajia, joista osa voi leijua ilmassa tai säilyä pinnoilla pitkään.....

.....Maahanmuuttajilla tarkoitan tässä muita kuin pakolaisstatuksella maahan tulleita ihmisiä.....

ooo

Hyvä ystävä, eikö ole arveluttavaa ajaa asiaa pelottelemalla. Kaikki me olemme bakteerien ja virusten kantajia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

1900-luvun alussa tuberkuloosi oli Suomessa niin yleistä, että käytännössä kaikki saivat lapsuudessaan tartunnon. Mitähän sairautta tässä nyt pelätään?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Joo...... Minullekin on jostakin jäänyt mieleen, että ihmisten keskuudessa liikkuu nelisen sataa tarttuvaa tautia....... voikohan olla mahdollista, että niitä on _niin_ paljon.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Entäpä Venäjän Karjalassa ”bensaostoksilla” käyvät ja ne, jotka käyvät Thaimaalla ”sukeltelemassa”?

Paljon suurempi riskiryhmä kuin maahantulijat nykyään.

https://yle.fi/uutiset/3-10647108

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Gambian ”rantalomalaisista” puhumattakaan. Tosin tuskin pystyvät levittämään Suomessa yhtään mitään...

Toimituksen poiminnat