Harri Lindell

Börje Börgelsson soitti ja tunnusti tekonsa

Tiedote Tähtiliikkeen eduskuntaryhmän pääsihteeriltä:

Börje Börgelsson, 49-vuotias sisällöntuottaja Helsingistä otti yllättäen yhteyttä huhtikuun alussa ja soitti Tähtipuolueen eduskuntaryhmän pääsihteeri Harri Lindellille. ”Börrelle” oli tullut asiaa pääsihteerille. Hän kertoi olevansa kotoisin Satakunnan Kollaasta, läheltä Rauman kaupunkia. Hänellä ei ole perhettä, vaan nykyisin hän elelee poikamiehenä Helsingissä ja ottaa viikonloppuisin muutaman siiderin kavereidensa kanssa, kuten sinä iltanakin, kun tekaistu jäsenhakemuskin tuli tehtyä Tähtipuolueelle.

Keskustelussa selvisi myös, että Lindell ja ”Börre” olivat tehneet molemmat samoja media-alan töitä lähimenneisyydessä. He tunsivat toisensa ja olivat tavanneet monesti. Syy siihen, miksi hän otti yhteyttä, oli katumus hauskasta pilasta Tähtiliikettä ja Lindelliä kohtaan. Viaton pila oli lähtenyt lapasesta suuren ja yllättävän mediajulkisuuden myötä, jota oli tullut roppakaupalla median tartuttua hänen viattomaan kujeeseensa. Pila oli levinnyt myös sosiaalisessa mediassa. Börgelssonin olemassaoloa on pohdittu ainakin Twitterissä, Facebookissa, Redditissä ja Suomi24:ssä.  Börgelssonista ilmestyi artikkeli satiiritietosanakirja Hikipediaan, ja hänelle luotiin jopa tekaistu Twitter-tili.

Puhelinkeskustelussa kävi ilmi, että todellinen henkilö ei ollut tehnyt tekaistua Twitter-tiliä, vaan joku toinen asiaan vannoutunut kujeilija. Joka jää mysteeriksi.

Väyrysen  Blogin 30.3.2019  loppusanat herättivät katumukseen, kun tähtiliikkeen eduskuntaryhmän pääsihteeri Harri Lindell oli jo kertonut lehdille, että ”Börgelsson” on oikea ihminen. Lindell kertoi olleensa ”Börgelssoniin” yhteydessä myös puhelimitse.

Tämä oli ollut totta.  Puhelinnumero oli ollut Prepaid-liittymään, jonka pilailija oli antanut jäsenhakemuksessaan. Lindell ei ollut tuntenut soittajaa entiseksi työkaverikseen, kun soitti ja haastatteli ehdokas Börreä. Pila oli tuolloin uponnut täydestä. Tarkoitus oli ollut paljastaa viaton pila jonkin ajan päästä ja nauraa sille yhteisellä illallisella siiderilasin ääressä. Suuren kohun myötä tätä ei ollut enää ollut mahdollista toteuttaa. Pilan tekijä pelkäsi tehneensä paljon pahaa monelle ihmiselle puolueessa ja Lindellin eduskuntavaaliehdokkuudelle Helsingissä, mitä ei missään tapauksessa ollut tarkoittanut.

Kun valehenkilömme oli lukenut lauantaina 30.3.2019 Paavo Väyrysen blogia, sen loppusanat herättivät hänet lopullisesti katumukseen: ”Oma kampanjamme on työläs ja raskas myös taloudellisesti. Joudumme kiertämään maata terveytemme, toivottavasti emme henkemme kaupalla.” Näin kirjoitti Paavo Väyrynen.

Tämä kirjoitus herätti valehenkilö Börren omantunnon niin, että piti soittaa ja pyytää anteeksi pilaa ja selvittää pitkään vaivannut asia.  Miehet sopivat, että Börren todellinen henkilöllisyys pysyy salassa ja sopivat yhteisen illallistapaamisen Helsingin keskustassa, jossa he voivat ruokaillessaan ottaa pari lasillista siideriä, mutta eivät kumpikaan tee enää kujeita toisilleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat