Harri Lindell

Jouko Jokisen erottaminen lähellä, Tähtiliike pyrkii Ylen hallintoneuvostoon

Mielestäni Yleisradion vaaliohjelmista vastaava toimittaja Jouko Jokinen on toiminut hallintoneuvoston antamien ohjeiden vastaisesti, kun hän on sulkenut eduskuntapuolue Tähtiliikkeen niille järjestettyjen vaalikeskustelujen ulkopuolelle.

Hallintoneuvosto päätti 4.12.2018, että

”Radion ja television erillisissä puoluekohtaisissa vaaliohjelmissa edustettuina ovat eduskuntapuolueet. Eduskunnan ulkopuoliset puolueet pääsevät esittelemään näkemyksiään erillisessä näiden puolueiden vaalikeskustelussa.”

Jokinen perusteli eduskunnan oikeusasiamiehelle antamassaan selvityksessä päätöstään:

”Vaaliohjelmista on tehtävä sekä toimituksen että erityisesti yleisön näkökulmasta hallittavia ja mahdollisimman laadukkaita. Vaaliohjelmien rakenteen kannalta yhdeksän puoluetta on yläraja.”

Jokisen tiedossa oli, että keskusteluihin oli tulossa 19 puoluetta, joista kymmenen eduskuntapuoluetta. Eduskuntapuolue Tähtiliikkeen olisi mielestäni tietysti pitänyt olla eduskuntapuolueiden joukossa. 

On käynyt ilmi, että hallintoneuvoston antamaa ohjeistusta on rikottu myös maakuntatasolla. Lapissa Tähtiliikettä ei kutsuttu eduskuntapuolueiden vaalikeskusteluun, vaikka puolueella on tästä vaalipiiristä eduskuntaan valittu kansanedustaja. Hämeessä 8.4. järjestettyyn eduskuntapuolueiden vaalikeskusteluun ei kutsuttu Tähtiliikettä, mutta siihen osallistui Liike Nyt, vaikka se ei edes ole puolue. Muissakin vaalipiireissä Tähtiliikettä on mielestäni järjestelmällisesti syrjitty.

Tähtiliikkeelle lähettämässään kirjeessä Jokinen totesi:

”Muussa vaaleihin liittyvässä sisällössä noudatamme pelkästään toimituksellisia päätöksiä ja journalistisia periaatteita, joten aloitteellisuus, aktiivisuus ja kiinnostavuus saavat varmasti vastakaikua journalismissamme."

Tähtiliike ei ole ollut lainkaan esillä Yleisradion TV-uutisten lähetyksissä, vaikka niissä ovat saaneet julkisuutta myös eduskunnan ulkopuoliset pienpuolueet.

Myös MTV on Yleisradion tekemään päätökseen vedoten jättänyt Tähtiliikkeen eduskuntapuolueille järjestettyjen vaalikeskustelujen ja muiden vaaliohjelmien ulkopuolelle.

Yhden eduskuntapuolueen jättäminen television vaaliohjelmien ulkopuolelle vääristää eduskuntavaalien tulosta. Tähtiliikkeen syrjiminen saattaa vaikuttaa ratkaisevalla tavalla eduskunnan kokoonpanoon ja myös hallituspohjaan.

Vaadin, että Yleisradion hallitus vapauttaa viipymättä Jouko Jokisen yhtiön uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajan tehtävästä.

Tähtiliike ja sen eduskuntaryhmä asettavat ehdokkaan vaaliin, jossa uusi Yleisradion hallintoneuvosto valitaan.

Jokisen kannattaisi itse vetää omat johtopäätöksensä ja pyytää eroa tehtävästään. Tämä olisi hygieniasyistä paras vaihtoehto hänelle.

Helsingissä 11.4.2019

Harri Lindell

Tähtiliikkeen eduskuntaryhmän pääsihteeri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Tulee mieleen, maksettiinko Jouko Jokiselle siitä, että hänen effortillaan Tähtiliikkeen eduskuntapuolue, tietoisesti diskattiin Yle:n vaalidebateista?

Mitään, oikeita perusteita ei ole.

Nykyinen korruptioilmiö on nostanut päätään, eikä kukaan enää kummastele, jos ja kun, rahalla pelastetaan päitä!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tähtiliike - Zero points. Koko liikehän perustuu Väyrysen varpaiden nuolemiseen. Miten kukaan itseään kunniottava henkilö alentuu moiseen pelleilyyn??

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ei mulla mitään vannetta ole, mutta ihmetyttää tuo aivan naurettava Väyrysen sairaan egon seuraaminen ja palvonta? Eihän koko maassa ole ehdokkaana kuin Väyrynen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#2

Eero Pyykkölä, mieti, kenen varpaita olet nuollut koko elämäsi!

Olen kuulolla!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ehdottomasti Tähtiliike Ylen hallintoneuvostoon! Jotain rotia sinnekin.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Taitaa tähtiliike saada korkeintaan yhden kansanedustajan eli Väyrysen. Kaikki muu on luultavasti toiveajattelua. Sitä kautta tähtiliikkeen pääsy Ylen hallintoneuvostoon jää varmasti vain unelmaksi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#7
Petri, ennakointisi saattaa tuottaa Sinulle pettymyksen.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Petri oletko profeetta vai ennustaja?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Kuinka monta kansanedustajaa tähtiliike sai?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olen samaa mieltä siitä, että Tähtiliikkeen olisi pitänyt saada osallistua eduskuntapuolueiden vaalitentteihin. Erikoista toimintaa Yleltä.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

USA:n vaalien jälkeen tutkittiin vuosia, sekaantuiko Venäjä USA:n vaaleihin. Asiasta tehtiin laaja tutkimus, erikoistutkija Robert Muellerin johdolla. Lopulta todisteita ei löytynyt.

Suomessa todisteet vaalivaikuttamisesta ovat kristallinkirkkaat. Kuulantyöntäjänä ja Ylen johtajana tunnettu Jouko Jokinen teki mielivaltaisen päätöksen ja sulki Tähtiliikkeen pois Ylen vaalitenteistä. Saman päätöksen tekivät myös muut valtamediat. Kyseessä on täysin kiistaton ja totaalisen epädemokraattinen vaalivaikuttaminen.

Kun vaalit ovat käyty, tulee Suomessa käynnistää vastaava tutkinta koskien vaaleihin vaikuttamista. Syylliset tulee tuomita ja on myös pohdittava, kestääkö demokratiamme uskottavuus tällaista vaikuttamista. usko demokratiaan voidaan palauttaa vain toteamalla sunnuntain vaalitulos mitättömäksi ja uusimalla vaalit niin, että ketään ei syrjitä, jolloin demokratia pääsee aidosti toteutumaan.

Käyttäjän OutiLeijon kuva
Outi Leijon

Niin, nythän emmevoi tietää, mikä tulos olisi ollut, jos Paavo Väyrynen jaTähtiliike olisi ollut reilusti kutsuttuna eri radio-ja tv vaali ohjelmiin. Tulee mieleen onko hän todella näin vaarallinen, koska tuskin täysin mitätöntä näin oltaisi vaiennettu.

Toimituksen poiminnat